Vihertiikerin Vintti

Vihertiikerin Vintti

torstai 4. lokakuuta 2012

Krakakäärmeitä ja pusero


Teimme kerhossa lasten kanssa Taika-lehden 9/12 ohjeilla kravattikäärmeitä. Kravatteja oli monennäköisiä ja levyisiä, joten kaikista käärmeistä tuli persoonallisen näköisiä. Silmät tehtiin napeista ja ne ommeltiin kiinni ennen käärmeiden täyttämistä.Käärmeet täytettiin lopuksi kauranjyvillä, joten niitä voi käyttää tavallisen kauratyynyn tapaan. Aikaa näiden tekoon kannattaa varata, ainakin jos saumat ompelee käsin. Lisäksi käärmeen täyttäminen jyvillä on hiukan konstikasta, mutta hyvin se onnistui. Tässä vielä kuva ihanista käärmeistä:






Itse kunnostauduin ompeluharjoittelussa ja kansalaisopistossa surauttelin saumurilla (opettajan suotuisalla avustuksella) paidan pikkupojalle. Kangas on piparikukka-joustofroteeta. Tykkään kuosista ja onneksi myös käyttäjäkin vaikutti mieltyneen siihen.
 En ole juurikaan ommellut viime aikoina -saumurilla saati ompelukoneella- joten alussa homma oli aikoimoisen hapuilevaa. Mutta kerta kerralta se tuntuu helpottuvan. Päätin kesällä, että syksyllä haastan itseni opettelemaan ompelua ja perinteisiä käsitöitä. Kun olen enemmän sellainen askartelija-näpertelijä-tuunaaja. Nyt on ensimmäinen paita ommeltu ja jatkoa toivottavasti seuraa. On se vaan kummaa, kun jotain muuttuu ideasta todeksi, niin innostus vaan kasvaa.



2 kommenttia:

  1. Hei lajitoveri! Minäkin tein kärmeen :)

    VastaaPoista
  2. Ihania käärmeitä! Laitatko vielä tietosi tuon Inlinkzin kautta blogissani olevaan Leimailutaivas-arvontaan? Koetin korjata ohjeen nyt selkeämmäksi.

    VastaaPoista